...
Реєструйся

Як розрахувати спеціальний стаж для пенсії монтерам колії та майстрам шляхових колійних машинних станцій?


На сьогодні виникла актуальна проблема, що не дає можливості надання достовірних довідок про підтвердження стажу роботи працівників, які мають право виходу на пенсію за вислугою років. Згідно зі ст. 55 Закону № 1788 та Списком професій і посад робочих локомотивних бригад та окремих категорій робітників, які безпосередньо здійснюють організацію перевезень і забезпечують безпеку руху на залізничному транспорті і метрополітенах, затвердженим

Постановою № 583, право виходу на пенсію за вислугу років у колійних машинних станціях мають монтери колії, майстри шляхові: жінки в 50, а чоловіки в 55 років (за наявності відповідного стажу роботи). При оформленні пенсії кадровик підприємства готує довідку про підтвердження стажу працівників цих професій про те, що вони дійсно весь час роботи зайняті на поточному утриманні, ремонті колії і штучних споруд на дільницях з інтенсивним рухом поїздів.

Володимир МАКСИМЧУК, керівник управління соціального страхування і пенсійного забезпечення Федерації профспілок України.

Яким чином провадиться розрахунок спеціального стажу для видачі відповідної довідки монтерам колії магістральних залізниць та майстрам шляхових колійних машинних станцій — дізнайтеся зі статті Володимира Максимчука, керівника управління соціального страхування і пенсійного забезпечення Федерації профспілок України, в газеті «Кадри і зарплата» № 15, 2017.