...
Реєструйся

Як штрафуватимуть роботодавців за неправильну рекламу вакансій — Мінекономіки підготувало Порядок


Мінекономіки оприлюднило для обговорення проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку сплати рекламодавцями до державного бюджету штрафів за порушення вимог Закону України «Про рекламу» щодо реклами про вакансії (прийом на роботу)».

Стаття 24-1 Закону України від 3 липня 1996 року № 270/96-ВР «Про рекламу» (далі — Закон № 270) містить вимоги до рекламодавців — замовників реклами про вакансії (прийом на роботу) для її виробництва та/або розповсюдження. А Законом України від 10 вересня 2021 року № 1750-IX «Про внесення змін до Закону України «Про рекламу» щодо протидії дискримінації за ознакою статі» (далі — Закон № 1750) внесено зміни до Закону № 270 — частину 3 статті 24-1 викладено у новій редакції: «у разі порушення вимог цієї статті рекламодавець сплачує до державного бюджету штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент вчинення порушення, у встановленому Кабінетом Міністрів України порядку».

Згідно з проєктом постанови штраф сплачується на підставі розпорядчого документу Держпраці про накладання штрафу за порушення вимог статті 24-1 Закону № 270/96-ВР — щодо реклами про вакансії (прийом на роботу), прийнятого на підставі акту перевірки за результатами розгляду справи, дослідження матеріалів та вирішення питання щодо наявності підстав для накладення штрафу.

Рекламодавці будуть сплачувати суму штрафу в п’ятнадцятиденний термін в державний бюджет за місцем їх державної реєстрації як юридичних осіб або фізичних осіб — підприємців на рахунки, відкриті в органах Державного казначейства.

У разі несплати рекламодавцем накладеного штрафу протягом 15 календарних днів з дня вручення або направлення розпорядчого документа Держпраці, якщо останній не був оскаржений та залишений в силі, сума штрафу стягується в судовому порядку.

Порядок сплати повинен набути чинності одночасно з Законом № 1750, тобто 8 січня 2022 року.

Джерело: https://buh.ligazakon.net

Матеріали до теми


Посередникам із працевлаштування за кордоном слід подбати про переліцензування до 14 квітня
Міністерство економіки України нагадало ліцензіатам у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном, які ще не подали міністерству декларацію щодо ведення ...
Зміни у фінансуванні здобуття вищої освіти: ВРУ ухвалила законопроєкт у першому читанні
Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо фінансування здобуття вищої ...
Фахівці сфери соціального захисту населення зможуть долучитися до кадрового резерву для роботи на ДОТ
Уряд ухвалив постанову «Про затвердження Порядку формування кадрового резерву працівників сфери соціального захисту населення для роботи на деокупованих територіях України». ...