...
Реєструйся

Як впровадити посаду фахівця із соціальної роботи до штатного розпису апарату селищної ради та фінансувати цю посаду за рахунок коштів місцевого бюджету?


Відповідно до частини 3 статті 64 Господарського кодексу України підприємство самостійно визначає свою організаційну структуру, встановлює чисельність працівників і штатний розпис.

Оплата праці професій (посад) здійснюється згідно з тарифним розрядом з урахуванням вимог законодавства про оплату праці працівникам, які працюють на посадах у органах місцевого самоврядування  згідно з Єдиною тарифною сіткою.

В бюджетній сфері для галузі охорони здоров’я та галузі соціального захисту населення основний оплатно-галузевий наказ єдиний — це Умови оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджені спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 5 жовтня 2005 року № 308/519.

Конкретизація умов оплати праці міститься в наказі Мінсоцполітики від 18 травня 2015 року № 526 «Про умови оплати праці працівників закладів соціального захисту дітей, закладів соціального обслуговування і центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» (далі — Наказ № 526).

Наказом № 526 затверджено схеми тарифних розрядів окремо за категоріями посад.

Розрахунок посадових окладів проводиться, виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1-го тарифного розряду, установленого в розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня календарного року.

При визначенні конкретного розміру посадового окладу необхідно керуватись нормами постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 року № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» (далі — Постанова № 1298), на виконання якої розроблений наказ № 526.

З 01.01.2021 посадові оклади розраховуються виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1-го тарифного розряду — 2670 грн.  (примітка 1 додатка 1 до Постанови № 1298).

Додатково повідомляємо, що роз’яснення Управління Держпраці не є нормативно-правовим актом та має лише інформаційний характер.

Джерело: https://rv.dsp.gov.ua

Матеріали до теми


Комітет з питань організації державної влади рекомендує Раді прийняти за основу законопроєкт щодо забезпечення гідних умов оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування
Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування розглянув проєкт Закону про внесення змін до Закону ...
Профспілки звернулися до Уряду щодо підвищення заробітної плати бюджетникам
За ініціативою профспілок працівників освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери Федерація профспілки України у свою чергу звернулася до Кабінету Міністрів України ...