...
Реєструйся

Які гарантії має працівник у разі звільнення за станом здоров’я?


Якщо працівник відповідно до медичного висновку (перелік документів визначений Порядком розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця у зв’язку з виявленням невідповідності працівника займаній посаді за станом здоров’я за наявності в нього права на призначення дострокової пенсії за віком, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2022 року № 1449) не може продовжувати виконувати свою роботу, передбачену трудовим договором, роботодавець має вжити заходів щодо переведення такого працівника на іншу роботу, яка відповідає його стану здоров’я.

Кадроконспект «Порядок розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця у зв’язку з виявленням невідповідності працівника займаній посаді за станом здоров’я за наявності в нього права на призначення дострокової пенсії за віком»
Отримати доступ: 0 (800) 219-977 • podpiska@mediapro.com.ua

При цьому переведення працівника на іншу роботу можливе тільки за його згодою.

Звільнення працівника на підставі пункту 2 статті 40 КЗпП допускається, якщо іншої роботи немає чи працівник відмовився від переведення. Також в разі звільнення такому працівникові виплачується вихідна допомога у розмірі середньомісячної заробітної плати.

Джерело: Управління інспекційної діяльності у Сумській області

Онлайн-інтенсив на тему «Робочий час, відпустки, звільнення: актуалізація у 2023 році»

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...
Особливості розірвання трудового договору в умовах воєнного стану
Законом України від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» визначено особливості трудових ...