...
Реєструйся

Які в Україні існують хвилі мобілізації та скільки їх: пояснення юриста


Остання хвиля мобілізації передбачає призов до лав ЗСУ усіх військовозобов’язаних.

На сьогодні в Україні державою задекларовані чотири хвилі мобілізації, кожна з яких має свої цілі та може бути оголошена чи застосована в конкретний період. Про це розповів юрист Сергій Руденко.

Він пояснив, що мета першої хвилі мобілізації — набрати до війська людей з числа найбільш загартованих і тих, які мають найбільший відповідний досвід.

“Відповідно, остання хвиля мобілізації — четверта — це вже крайній випадок, коли призвати до лав ЗСУ можуть усіх військовозобов’язаних, тобто дійсно повна загальна мобілізація”, — зазначив юрист.

Військовий облік: методика ведення. Спецвипуск № 2, 2023
Замовити за вигідною ціною

Він також відповів на запитання, чи можуть призвати зараз людину, яка підпадає під четверту хвилю мобілізації.

“Наразі чіткого розмежування між хвилями мобілізації немає. Але четверта хвиля має під собою на увазі повний призов усіх чоловіків, які здатні тримати зброю. І це, в принципі, останній варіант, який може застосувати держава”, — сказав Руденко.

Нагадаємо, в Україні зросли темпи мобілізації, оскільки треба кимось поповнювати втрати на фронті й комусь освоювати нові види зброї і техніки від західних союзників.

Джерело: Ірина Лаб’як, ТСН


Журнал обліку результатів перевірки стану військового обліку

  • Формат (розмір): 210×297 мм
  • Обсяг: 60 с.

Зручний друкований журнал. Оскільки його заповнюють за результатами перевірки рукописним текстом, графи журналу розташовані таким чином, щоб до них було зручно змістовно заносити результати проведеної перевірки (звіряння), недоліки, висновки та пропозиції, рішення керівника, відмітки про усунення виявлених недоліків.
Замовити

Матеріали до теми


Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...
У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...