...
Реєструйся

З 1 ГРУДНЯ ВІДБУДЕТЬСЯ ПЕРЕРАХУНОК ПЕНСІЙ


Офіційний сайт ПФУ повідомляє про те, що заступник Голови правління Пенсійного фонду України розповіла про перерахунки пенсій, які чекають на українців цього та наступного року.

З 1 грудня відбудеться перерахунок пенсій у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Цього року такий перерахунок уже проводився: у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму у липні. З 1 грудня відбудеться чергове зростання прожиткового мінімуму із 1435 до 1497 грн.

Це підвищення торкнеться великої кількості людей, у складі пенсійної виплати яких є надбавки, доплати, підвищення, що базуються на розмірі прожиткового мінімуму. Цей перерахунок відбудеться для близько 8 млн. пенсіонерів, можливо, і більше. Для забезпечення виплати пенсій після грудневого перерахунку необхідно буде додатково спрямувати до 500 млн. грн.

З 1 січня 2019 р. військові отримають підвищення пенсії ще на 25%.

На підставі змін до законодавства, затверджених у жовтні 2017 р., у березні 2019 року буде проведено осучаснення пенсій. Очікується, що березневе підвищення пенсій складе 17% від суми пенсії, яку людина отримувала на момент перерахунку.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Соціальна відповідальність роботодавця охоплює за певних умов і пенсійне забезпечення колишніх працівників
Соціальна відповідальність роботодавця (його правонаступника) охоплює не лише економічні обов’язки перед працівниками, а й містить соціальну й етичну складову, що ...
У зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму разом зі щорічною індексацією буде здійснено перерахунок пенсій
Відповідно до пункту 8 Прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» з 1 березня 2024 року ...