...
Реєструйся

ПОМИЛИЛИСЬ З РАХУНКОМ ДЛЯ СПЛАТИ ЄСВ – ТРИМАЙТЕ НЕДОЇМКУ


ЄСВ підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. Днем його сплати у разі перерахування з рахунку платника на відповідні рахунки ДФС вважається день списання банком або Казначейством суми платежу з рахунку платника незалежно від часу її зарахування на рахунок ДФС.

Податківці в ІПК від 05.09.2018 р. № 3852/6/99-99-13-02-01-15/ІПК повідомили, що в результаті сплати ЄСВ на невідповідний рахунок, виникає недоїмка.

Сума ЄСВ, своєчасно не нарахована та/або не сплачена у строки, встановлені Законом № 2464, є недоїмкою та стягується з нарахуванням пені та застосуванням штрафів.

За несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску накладається штраф у розмірі 20 % своєчасно не сплачених сум, а сума пеня розраховується в розмірі 0,1 % суми недоплати за кожний день прострочення платежу.

Якщо платник має несплачену суму недоїмки, штрафів та пені, сплачені ним суми ЄСВ зараховуються в рахунок сплати недоїмки, штрафів та пені у порядку календарної черговості їх виникнення.

Зверніть увагу: строк давності щодо нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та пені не застосовується. Пільги щодо не застосування штрафних санкцій у разі сплати ЄСВ на невідповідні рахунки чинним законодавством не передбачені.

Також фіскали зазначили, що в результаті сплати ЄСВ на неналежний рахунок відбувається невірний розподіл сум єдиного внеску між фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування і пенсійного страхування, що призводить до недоотримання зазначеного внеску фондами соціального або пенсійного страхування.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Про підвищення розміру мінімальної заробітної плати
Мінімальна заробітна плата – це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. Мінімальна заробітна ...