...
Реєструйся

З 1 липня збільшено розмір допомоги при народженні дитини


1 липня 2014 р. розмір допомоги при народженні першої дитини збільшиться на 10 320 грн. і становитиме 41 280 грн. Це передбачено законом України 1166-VII «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні», схваленим парламентом 27 березня 2014 р.

Згідно з документом, допомогу при народженні дитини та по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку об’єднано в один вид — допомогу при народженні дитини.

Крім того, від сьогодні сума не залежатиме від того, якою ця дитина народилася, першою, другою, третьою тощо, державою встановлено фіксований розмір допомоги — 41 тис. 280 грн.

Одразу по народженні дитини родині виплачуватиметься 10 320 грн. Решта суми допомоги — 30 960 грн. — родина отримуватиме впродовж 36 місяців по 860 грн. щомісяця.

Якщо член родини, який отримує допомогу, вирішить вийти на роботу, виплати однак будуть продовжуватися до досягнення дитиною 3 років. Час перебування члена родини у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку зараховується до трудового стажу.

Разом з тим, допомога, яка була призначена до 1 липня 2014 р., не буде переглядатися, а виплачуватиметься в тих же розмірах та термінах, адже згідно із законом України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» допомога при народженні дитини надається у розмірі, встановленому на дату народження дитини.