...
Реєструйся

З 10 лютого вводять прикордонний режим у зоні АТО


Прикордонний режим запроваджують на територіях Донецької, Луганської, Харківської та Херсонської областей.

Деякі питання підвищення рівня національної безпеки вирішив Кабмін постановою від 30 січня 2015 року № 38.

Згідно з документом, з 10 лютого 2015 року вводять прикордонний режим на території:

— Донецька, міст Авдіївки, Артемівська, Вугледара, Горлівки, Дзержинська, Дебальцеве, Докучаєвська, Селидове Донецької області, Артемівського, Волноваського, Володарського, Костянтинівського, Красноармійського, Маріїнського, Ясинуватського районів Донецької області;

— Лутугинського, Новоайдарського, Перевальського, Попаснянського, Слов’яносербського, Старобільського районів Луганської області;

— Богодухівського району Харківської області;

— Новотроїцького, Чаплинського районів Херсонської області.

На період проведення антитерористичної операції на зазначені території поширюється дія частини третьої статті 22 Закону «Про державний кордон України». У цій нормі йдеться про контрольовані прикордонні райони, які охороняє Держприкордонслужба.

Згідно з Положенням про прикордонний режим, у прикордонній смузі та контрольованому прикордонному районі встановлюється система режимних заходів, яку регламентують правила в’їзду, тимчасового перебування, проживання, пересування громадян України та інших осіб. За необхідності Державна прикордонна служба України може запроваджувати додаткові тимчасові режимні обмеження на в’їзд та здійснення робіт у прикордонній смузі.

Згідно з постановою, воно прийняте з метою підвищення рівня національної безпеки України, забезпечення безпеки громадян, захисту їх прав і свобод, законних інтересів, виходячи з принципів непорушності державного кордону, територіальної цілісності, політичної та економічної незалежності і суверенітету України.

За матеріалами Юрліги