...
Реєструйся

За мобілізованими працівниками середній заробіток зберігається до моменту демобілізації


Сьогодні опубліковано Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо питань соціального захисту громадян України, які проходять військову службу під час особливого періоду» від 14.05.2015 р № 433-VIII.

Так, відповідно до Закону, за мобілізованими працівниками зберігається місце роботи, посаду та виплачується компенсація середнього заробітку до моменту демобілізації.

Крім того, якщо працівник після демобілізації залишається служити за контрактом, то за ним також зберігаються вищеперелічені гарантії, не більше ніж на строк укладеного контракту.

Також сьогодні опубліковано Закон «Про внесення змін до статті 10-1 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» від 19.05.2015 р № 448-VIII.

Документом, зокрема, передбачено, що у разі ненадання військовослужбовцям щорічних основних відпусток у зв’язку з оголошенням мобілізації або воєнного стану, надавати такі відпустки в наступному році.

У такому випадку дозволяється за бажанням військовослужбовців об’єднувати щорічні основні відпустки за два роки, але при цьому загальна тривалість об’єднаного відпустки не може перевищувати 90 календарних днів.

Крім того, Законом визначено, що основна безперервна частина відпустки військовослужбовців складе не менше 15 календарних днів (раніше — 24 календарних дні).

Обидва Закону набрали чинності 11 червня 2015 року.

За матеріалами Бухгалтер.ua