...
Реєструйся

За працевлаштування переселенців роботодавцям надається компенсація


На роботодавця покладається обов’язок забезпечити зайнятість переселенця протягом періоду вдвічі більшого, ніж виплата компенсації

Закон № 245-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб» підписано Президентом, офіційно опублікований і набуде чинності 27 березня 2015 року.

Нормативний акт містить низку заходів щодо сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб. Уточнюється, що ці заходи передбачені для зареєстрованих безробітних переселенців.

За Законом за працевлаштування переселенців роботодавцям надається компенсація витрат на оплату праці таких осіб тривалістю до 6 місяців, а залежно від ситуації на ринку праці регіону — до 12 місяців.

При цьому на роботодавця покладається обов’язок забезпечити зайнятість переселенця протягом періоду вдвічі більшого, ніж виплата компенсації.

Також Законом передбачено надання зареєстрованому безробітному компенсації витрат на переїзд в місцевість, де він буде працювати, і витрат на проходження медичного або наркологічного огляду, якщо це необхідно для працевлаштування.

Крім того, розширено перелік осіб, які мають право на отримання ваучера для підтримки конкурентоспроможності шляхом перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності. Ряд категорій громадян отримали право на такий ваучер незалежно від досягнення 45 років.

За матеріалами Юрліги