...
Реєструйся

Закон щодо надання послуг із посередництва у працевлаштуванні за кордоном набув чинності


15 жовтня набув чинності Закон України № 2623-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні і надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном».

Зокрема, зміни внесені до Закону України від 5 липня 2012 року № 5067-VI «Про зайнятість населення».

Нагадаємо, що надання послуг із посередництва у працевлаштуванні за кордоном здійснюється після укладення між особою та суб’єктом господарювання договору про надання послуг із посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

Суб’єкт господарювання, який надає послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, зобов’язаний безоплатно надавати громадянам України консультації та інформацію про:

  • переваги легального працевлаштування за кордоном;
  • характер майбутньої роботи;
  • умови й розмір оплати праці;
  • умови проживання в державі перебування;
  • наявність міжнародних договорів (угод) у сфері працевлаштування та соціального забезпечення, укладених між Україною та державою працевлаштування.

Суб’єктам господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, забороняється отримувати від громадян, яким надано зазначені послуги, гонорари, комісійні й інші винагороди.

Оплата послуг із посередництва у працевлаштуванні за кордоном здійснюється роботодавцем, якому надано такі послуги.

Головний захід осені для кадровиків! Кадровий семінар «Зміни законодавства — 2022». Реєструйтеся просто зараз.

Джерело: ЮРЛІГА

Матеріали до теми


Зміни у фінансуванні здобуття вищої освіти: ВРУ ухвалила законопроєкт у першому читанні
Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо фінансування здобуття вищої ...
Особливості оподаткування військовим збором разової нецільової матеріальної допомоги від роботодавця
Згідно з підпунктом 1.2 пункту 16-1 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ), об’єктом оподаткування ...
Мобілізований працівник: алгоритм дій для кадровика (добірка від «КАДРОВИК.UA»)
Перед кадровиками і бухгалтерами постає завдання правильно оформити всі належні документи на мобілізованого працівника та здійснити гарантовані нарахування. Редакція журналу «КАДРОВИК.UA» випустила ...