...
Реєструйся

Закон щодо надання послуг із посередництва у працевлаштуванні за кордоном набув чинності


15 жовтня набув чинності Закон України № 2623-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні і надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном».

Зокрема, зміни внесені до Закону України від 5 липня 2012 року № 5067-VI «Про зайнятість населення».

Нагадаємо, що надання послуг із посередництва у працевлаштуванні за кордоном здійснюється після укладення між особою та суб’єктом господарювання договору про надання послуг із посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

Суб’єкт господарювання, який надає послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, зобов’язаний безоплатно надавати громадянам України консультації та інформацію про:

  • переваги легального працевлаштування за кордоном;
  • характер майбутньої роботи;
  • умови й розмір оплати праці;
  • умови проживання в державі перебування;
  • наявність міжнародних договорів (угод) у сфері працевлаштування та соціального забезпечення, укладених між Україною та державою працевлаштування.

Суб’єктам господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, забороняється отримувати від громадян, яким надано зазначені послуги, гонорари, комісійні й інші винагороди.

Оплата послуг із посередництва у працевлаштуванні за кордоном здійснюється роботодавцем, якому надано такі послуги.

Головний захід осені для кадровиків! Кадровий семінар «Зміни законодавства — 2022». Реєструйтеся просто зараз.

Джерело: ЮРЛІГА

Матеріали до теми


Процес проведення перевірок листків непрацездатності пропонується вдосконалити
Кабінетом Міністрів зареєстровано у Верховній Раді проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо ...
Опубліковано огляд судової практики КЦС ВС щодо про колективні договори і угоди
Верховний Суд опублікував огляд судової практики Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду щодо застосування законодавства України про колективні договори ...
Впровадження лікарської резидентури за вузькопрофільними лікарськими спеціальностями
Міністерство охорони здоров’я вперше за історію української медичної освіти запроваджує лікарську резидентуру. Це — етап післядипломної медичної освіти, який триває ...