...
Реєструйся

Законопроєкт від Президента: святкування трьох державних свят перенесуть


Президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт № 9431 про встановлення дати святкування Різдва Христового 25 грудня замість 07 січня.

Текст проєкту закону «Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України» оприлюднено на сайті парламенту.

«Метою законопроєкту є відмова від російської спадщини нав’язування відзначення Різдва Христового 07 січня та встановлення дати святкування Різдва Христового 25 грудня», – йдеться в пояснювальній записці.

Правила внутрішнього трудового розпорядку для органів місцевого самоврядування — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Також передбачається перенесення дат святкування Дня Української Державності з 28 липня на 15 липня, коли вшановується пам’ять князя київського Володимира Великого, а також Дня захисників і захисниць України з 14 жовтня на 01 жовтня, що пов’язано з українськими військовими традиціями вшанування Дня Покрови Пресвятої Богородиці.

До речі, Православна Церква України ухвалила рішення перейти на новоюліанський календар з 01 вересня 2023 року.

Таким чином, з 01 вересня 2023 року більшість християн України почнуть відзначати релігійні свята за новим календарем. Зокрема, Різдво святкуватимуть 25 грудня, а не 07 січня, День Святого Миколая — 06 грудня, а не 19 грудня, Водохреще — 06 січня, а не 18 січня. Водночас не зміниться дата святкування Великодня та деяких інших свят.

Як оформити наказ про залучення працівників до роботи у вихідні, святкові чи неробочі дні — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Джерело: Укрінформ

Передплата

Матеріали до теми


Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...
У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...