...
Реєструйся

Замість повідомлення до військомату дані про військові квитки додадуть до звітності в ДПС


«Ми знайшли, як мені здається, дуже елегантне рішення, як зменшити бюрократію для українського бізнесу», — пише на своїй сторінці в facebook Міністр КМУ Дмитро Дубілет.

Одна з частих скраг, яку доводиться чути від українських бізнесменів щодо зайвої бюрократії, стосується віськкоматів. За нашими законами компанії мають з ними постійно листуватись щодо своїх співробітників.

Годі і казати, що все листування виключно у паперовій формі.

Після низки зустрічей з Міністерством оборони та іншими органами Кабмін відкриває проєкт з двох частин.

По-перше. Як відомо, зараз компанії подають щодо своїх співробітників звітність до податкової служби. Ідея Уряду проста: додати в цю звітність пару полів щодо військового квитка та знищити, таким чином, паперові документи.

«Мені ця ідея подобається тим, що державі не потрібно витрачати час і гроші та створювати якесь нове технічне рішення, а життя бізнесу не ускладниться новими звітами і програмами», — впевнений урядовець.

По-друге. Зараз бізнес повинен повідомляти військкомати про всілякі зміни в даних своїх співробітників. Тут рішення очевидне: зробити автоматичний збір інформації з уже наявних реєстрів і автоматично надсилати ці дані до військкоматів, не відволікаючи бізнес.

«Зараз складаємо план впровадження проєкту. Я розраховую, що маємо все запустити та змінити законодавство вже цього року», — стверджує Дубілет.

 

 

Матеріали до теми


Кабмін готує електронне бронювання від мобілізації через «Дію»
Кабінет Міністрів повернувся до ідеї електронного бронювання військовозобов’язаних через «Дію», яка обговорювалася восени минулого року. Головна відмінність такого підходу – ...
Закон № 3633 діє з 18 травня, оновити дані у ТЦК треба протягом 60 днів
Як ми вже повідомляли, Президент України Володимир Зеленський 16 квітня підписав Закон України від 11 квітня 2024 року № 3633-ІХ ...
Мобілізація за новими правилами: Президент підписав Закон
Сьогодні Президент України підписав Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації ...