...
Реєструйся

Запропоновано забезпечити пенсіонерам безкоштовне щорічне медобстеження


У парламенті зареєстровано депутатський законопроект № 4329 про внесення змін щодо проведення медобстеження громадян похилого віку.

Пропонується внести зміни до Основ законодавства про охорону здоров’я, встановивши, що з метою охорони здоров’я населення організуються профілактичні медичні огляди ветеранів праці та громадян похилого віку.

Зараз в цьому Законі йдеться про такі оглядах неповнолітніх, вагітних, працівників підприємств / установ / організацій з шкідливими і небезпечними умовами праці, військовослужбовців та осіб, професійна чи інша діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення або підвищеною небезпекою для оточуючих.

А в статті 32 Закону про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку пропонується встановити, що громадянам похилого віку гарантується не лише безкоштовна кваліфікована медична допомога (як то кажуть в чинній нормі Закону), а й щорічне медичне обстеження і диспансеризація із залученням необхідних спеціалістів, в разі необхідності — з додатковими лабораторними та інструментальними дослідженнями.

Джерело: ЮРЛІГА