...
Реєструйся

“Запитай у інспектора” телепередача 3: механізм накладення і сплати штрафів за порушення законодавства про працю (відео)


Тема: Який механізм накладення і сплати штрафів за порушення законодавства про працю

У студії ТРК Ритм на запитання відповідає завідувач сектору юридичного забезпечення Управління Держпраці у Рівненській області Інна Кокіль.

  • Яким нормативно-правовим актом регулюється механізм накладення штрафів за порушення законодавства про працю?
  • Що являється підставою для накладення штрафу, і хто уповноважений на винесення постанов про накладення штрафу?
  • Яким чином суб’єкт господарювання повідомляється про розгляд справи про накладення штрафу, і протягом якого терміну розглядається дана справа?
  • Чи дозволяється перенести розгляд справи на іншу дату у зв’язку з відрядженням, відпусткою роботодавця?
  • Протягом якого часу має бути сплачений штраф, та які дії Управління у разі несвоєчасної сплати?
  • Чи має право роботодавець оскаржити постанову у судовому порядку. Чим це передбачено?

Цикл телепередач “Запитай у інспектора” – спільний просвітницький проект Управління Держпраці у Рівненській області та телерадіокомпанії «Ритм».

Кожен телеурок присвячений темі, яка актуальна для роботодавців і працівників, підприємців, які працюють на себе, та керівників фірм із численним персоналом.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Актуальні питання обліку ВПО в центрі зайнятості під час воєнного стану
Питання оформлення на облік у центрі зайнятості не втрачають своєї актуальності, тим паче в період дії воєнного стану, коли люди ...
Чи виплатить ПФУ допомогу на поховання у разі загибелі мобілізованого
Посадовці ПФУ у своєму листі від 21 березня 2024 року № 2800-030401-8/17515 надали роз’яснення щодо допомоги на поховання від ПФУ ...
Чи нараховується грошова компенсація за невикористані дні щорічної відпустки працівникам, прийнятим на тимчасові або громадські роботи за направленням центру зайнятості?
Так, нараховується. У разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також ...