...
Реєструйся

Зареєструвати бізнес реально протягом доби


Зареєструвати бізнес в Мін’юсті, ГФС, Пенсійному фонді та органах статистики можна буде протягом робочого дня, — повідомив Міністр юстиції Павло Петренко

З 16 жовтня набули чинності накази, які фактично регулюють процедури відкриття бізнесу протягом 24 годин.

Так, наказом Мінфіну від 31.08.2015 р № 747 встановлено, що контролюючі органи в день отримання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців здійснюють взяття на облік платників податків і передачу до ЄДР даних про взяття їх на облік у контролюючих органах .

Спільним наказом Мінфіну та Мін’юсту від 09.10.2015 р № 1918/5/869 вводиться обмін інформацією між ЄДР та інформаційними системами ГФС в онлайн режимі, а до введення такої взаємодії — з інтервалом не більше ніж 2:00.

Тобто на кожне повідомлення в електронному вигляді формується відповідь про взяття на облік і дані про взяття на облік платника податків та платника єдиного внеску, які включаються до Єдиного державного реєстру. Для забезпечення взяття на облік платника єдиного внеску Державної фіскальною службою України повністю автоматизований обмін інформацією з Фондом соціального страхування.

Як зазначив П. Петренко, протягом двох тижнів система працюватиме в тестовому режимі.

За матеріалами ЛІГА:ЗАКОН