...
Реєструйся

Заробітна плата внутрішньо переміщених медичних працівників: за яким місцем роботи її отримувати


Наказом Міністерства охорони здоров’я України (далі — МОЗ) від 4 березня 2022 року № 414 «Про облік та табелювання медичних працівників, які надають медичну допомогу поза основним місцем роботи в період воєнного стану на території України» врегульовано норми працевлаштування медичних працівників, які через повномасштабну війну втратили можливість працювати за основним місцем роботи, у медичні заклади інших регіонів країни.

Так, медичний працівник, який отримав довідку про взяття на облік як внутрішньо переміщена особа, може звернутися до структурних підрозділів із питань охорони здоров’я обласних та Київської міської військових адміністрацій. Після цього, з урахуванням його спеціальності та кваліфікації, він буде направлений до того закладу охорони здоров’я, де є потреба в таких кадрах.

Облік робочого часу медичного працівника здійснюється у закладі, до якого його направлено. Потім ці дані направляються до закладу за основним місцем роботи, після цього він отримує заробітну плату.

Виїхати на роботу до іншого закладу охорони здоров’я медик може з дозволу головного лікаря та військової адміністрації.

Збір та узагальнення інформації щодо кадрових потреб у закладах охорони здоров’я регіонів МОЗ здійснює через систему MedData.

Зазначимо, що під час працевлаштування на роботу в інший заклад охорони здоров’я для внутрішньо переміщених медичних працівників порядок такий самий, як і в разі звичайного працевлаштування. Медики подають стандартний пакет документів.

Джерело: Міністерство охорони здоров’я України

Простій у воєнний час: оформлення й оплата

Матеріали до теми


Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...