...
Реєструйся

Затверджено бюджет ПФУ на 2022 рік


Попри вкрай складну ситуацію, у якій опинилася економіка й публічні фінанси України у 2022 році внаслідок повномасштабної збройної агресії Росії, Уряд продовжує повною мірою виконувати всі свої соціальні зобов’язання та підтримувати громадян, які потребують захисту держави в цей складний час. Зокрема, Уряд у повному обсязі здійснює пенсійні виплати.

Унаслідок збройної агресії і значних викликів безпекової та економічної ситуації у 2022 році, не було вчасно ухвалено проєкт бюджету Пенсійного фонду України (далі — ПФУ) на поточний рік. Попри це, ПФУ вчасно здійснював виплату пенсій для громадян.

14 жовтня Кабінет Міністрів України затвердив бюджет Пенсійного фонду України на 2022 рік. Це рішення забезпечить безперервність і своєчасність пенсійних виплат і надалі, з урахуванням особливостей завершення бюджетного періоду.

Ухвалений бюджет ПФУ визначає загальну суму доходів бюджету Пенсійного фонду України на 2022 рік у сумі 594,2 млрд грн, з яких власні надходження становлять 386,5 млрд грн. Зокрема, 355,6 млрд грн — сума єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, розподілена на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування. Ще 207,7 млрд грн — це кошти Державного бюджету України на фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок і підвищень, призначених за пенсійними програмами (у тому числі 0,815 млрд грн на виплату щорічної разової допомоги ветеранам війни і жертвам нацистських переслідувань) та дефіциту коштів ПФУ в розмірі 18,2 млрд грн.

Видатки бюджету Пенсійного фонду України на 2022 рік передбачено в розмірі 594,2 млрд грн і враховують усі соціальні зобов’язання для забезпечення своєчасних виплат пенсіонерам у повному обсязі.

Увага! Встигніть зареєструватися на новий кадровий семінар «Зміни законодавства — 2022». Для передплатників журналу «КАДРОВИК.UA» діє знижка.

Джерело: Міністерство соціальної політики України

Матеріали до теми


Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...
Алгоритм подання роботодавцями трудової книжки на оцифрування
Роботодавці подають трудові книжки працівників на оцифрування на порталі portal.pfu.gov.ua Першочергово подаються відомості про осіб, які найближчим часом набувають права ...
У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...