...
Реєструйся

Зміни після запровадження електронної трудової книжки


Відтепер кожен роботодавець зобов’язаний надавати відомості про трудову діяльність своїх найманих працівників в електронному форматі. Зокрема, робити записи про прийняття на роботу, переведення чи звільнення, строкову військову службу й інші події, які раніше фіксувалися в паперовій формі.

За законом у працівників і роботодавців є п’ять років для оцифрування трудових книжок. Після перевірки даних із боку Пенсійного фонду України та їхнього внесення до Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування сформується кінцевий варіант електронної трудової книжки. Відтоді паперова версія буде непотрібна й зможе зберігатися в працівника або вестися паралельно з електронною версією, якщо цього забажає працівник.

Увага! Місячна передплата на журнал «КАДРОВИК.UA». На 2023 рік ВИГІДНА передплата на видання у комплекті (друкований журнал + електронна версія) — зі знижкою 30 %.

Джерело: Головне управління Держпраці у Запорізькій області

Матеріали до теми


Періодичність психіатричних оглядів залежатиме від виду діяльності працівників
Деякі категорії осіб для виконання окремих видів діяльності мають періодично (кожні 12 місяців) проходити психіатричний огляд. Це часом ускладнює виконання ...