...
Реєструйся

Затверджено новий порядок бронювання військовозобов’язаних


27 січня 2023 року Кабінет Міністрів України затвердив новий Порядок бронювання військовозобов’язаних, а також Порядок та критерії визначення підприємств, які є критично важливим для функціонування економіки.

Так, відповідно до нової процедури, бізнес зможе забронювати до 50 % військовозобов’язаних працівників, які є критично важливими, щоб підприємство продовжувало працювати. Визначення підприємства критично важливим для економіки здійснюється за вичерпним переліком критеріїв, зокрема загальною сумою сплачених податків й інших зборів (перевищує 1,5 млн євро), сумою надходжень в іноземній валюті (еквівалент 32 млн євро), стратегічним значенням для економіки й безпеки країни (відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 4 березня 2015 року № 83 «Про затвердження переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави»), важливим значенням для задоволення потреб територіальної громади, відсутністю заборгованості по сплаті ЄСВ, розміром зарплати — не менше від середньої зарплати по регіону, резидентством «Дія Сіті».

Окрім цього, установлено, що бронювання, які вже були надані працівникам за старою процедурою, залишатимуться чинними протягом строку, на який вони були надані.

Наразі вкрай важливо, щоб Прем’єр-міністр України максимально швидко підписав відповідний Порядок, його було опубліковано, бо саме таким чином він почне діяти. Тож, очікуємо, що цей процес не затягнеться надовго, адже й продовження чинних бронювань більше не відбуватиметься.

Замовляйте добірку «Мобілізований працівник: алгоритм дій для кадровика. Оновлене видання».

Джерело: Європейська Бізнес Асоціація

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...
Кабмін готує електронне бронювання від мобілізації через «Дію»
Кабінет Міністрів повернувся до ідеї електронного бронювання військовозобов’язаних через «Дію», яка обговорювалася восени минулого року. Головна відмінність такого підходу – ...