...
Реєструйся

Збільшено кількість працевлаштованих працівників


Прес-служба ДФС повідомила, що в жовтні 2018 року офіційно працевлаштовано 644,6 тис. найманих осіб. Цей показник в 2 рази більше, ніж в серпні цього року (до прийняття розпорядження Кабінету Міністрів України «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення» від 5 вересня 2018 року № 649-р).

У вересні цього року роботодавці офіційно оформили працю майже 490 тис. найманих осіб. Така позитивна тенденція є результатом заходів щодо легалізації найманої праці та заробітної плати, що застосовуються органами ДФС спільно з Держпраці, ПФУ та ін. Найбільше найманих осіб працевлаштовано роботодавцями, які здійснюють діяльність у сфері роздрібної торгівлі, — 78 тис. найманих працівників.

На другому місці — сфера громадського харчування, там офіційно зареєстровано працю 29,3 тис. осіб.

На третьому — 18,2 тис. найманих працівників на будівництві. У ДФС прогнозують, що кількість офіційно зареєстрованих робочих зростатиме й надалі. Так, завдяки вжитим заходам щодо детінізації праці в листопаді-грудні поточного року очікується збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів податків, зборів, платежів і єдиного внеску.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації