...
Реєструйся

Журнал «Довідник кадровика. СПЕЦВИПУСК 3’2016» — Нове у соціальному страхуванні з тимчасової втрати працездатності. Заповнення і оплата листка непрацездатності.


На сьогоднішній день система соціального страхування з тимчасової втрати працездатності здійснюється на підставі норм визначених значною кількістю законодавчих та підзаконних актів. Щоб належним чином оформити та надати соціальні виплати працівникам, уникнути фінансових та штрафних санкцій при перевірках контролюючих органів, потрібно згаяти безліч дорогоцінного часу аби слідкувати за змінами в законодавстві.

Матеріали спецвипуску містять повну та вичерпну інформацію щодо загальнообов’язкового державного соціального страхування які стануть у нагоді працівникам кадрової служби та бухгалтерії. Допоможуть вам вирішити питання, що виникають при оформленні та наданні соціальних виплат, з урахуванням змін внесених до законодавчих та підзаконних актів. На прикладах їх практичного застосування буде розкрито порядок оформлення і оплата лиска непрацездатності в звичайних умовах та за з  неординарних обставин. А також ви отримаєте відповіді на такі запитання:

— як з першого погляду визначити чи правильно оформлений листок непрацездатності;
— як правильно виправляти допущені помилки та вирішувати спірні питання;
— як визначити страховий стаж працівника;
— за яких умов лікарняний обмежується розміром мінімальної заробітної плати;
— як оплатити лікарняний за загальним захворюванням, по догляду за дитиною та за час реабілітації;
— що слід врахувати виплачуючи допомогу по вагітності та пологам;
— хто подасть заяву-розрахунок з першої спроби;
— за які провини Фонд соціального страхування штрафує та як уникнути покарання.

Автор — Микола Постернак, експерт із питань соціального страхування

Докладніше — у журналі «Довідник кадровика. СПЕЦВИПУСК 3’2016»