...
Реєструйся

Змінено строки проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу


Указом Президента України «Про внесення змін до Указу Президента України від 15 лютого 2018 року № 33» від 10 вересня 2018 року № 274/2018 внесено до Указу Президента України «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2018 році» від 15 лютого 2018 року № 33 зміни, відповідно до яких на один місяць продовжується осінній призив.

Так, визначено на 2018 рік такі строки проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу:

  • 1) квітень — травень;
  • 2) жовтень — грудень.

Відповідно до змін мають призивати на строкову військову службу придатних за станом здоров’я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу:

  • 1) у квітні — травні 2018 року;
  • 2) у жовтні — грудні 2018 року.

У Генеральному штабі Збройних сил України прокоментували указ Президента про продовження осіннього призову в армію: «Це обумовлено, перш за все, збільшенням чисельності призовників для комплектування військ Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України. З метою раціонального розподілу навантаження в зв’язку з цим на призовні і військово-лікарські комісії, продовження терміну призову дозволить призовних комісій більш якісно провести заходи вивчення, проходження медичного огляду, підбору і призначенням призовників в команди вищевказаних військових формувань».

Джерело: www.president.gov.ua, www.segodnya.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


15 квітня спливає строк сплати роботодавцями санкцій за невиконання нормативу по працевлаштуванню осіб з інвалідністю
Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю звертає увагу роботодавців, що 15 квітня 2024 року спливає строк сплати роботодавцями адміністративно-господарських санкцій, нарахованих за ...
ТЦК та СП ігнорує відстрочку заброньованого: чи можна оскаржити в суді?
Вже понад рік діє оновлений порядок бронювання. Він надає можливість бізнесу подавати на бронювання критично важливих працівників і отримувати для ...