...
Реєструйся

Зняття вікових обмежень для роботи на державній службі


Прийнято за основу проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу» від 10 грудня 2015 року № 889-VIII щодо зняття вікових обмежень для роботи на державній службі».

Законопроєктом пропонується впровадити гнучкий підхід у врегулюванні граничного віку перебування на державні службі, відповідно до практики законодавства країни членів Європейського Союзу та Конституції України.

Проєктом пропонується внести зміни до Закону України «Про державну службу», якими, зокрема, виключити норму щодо заборони вступу на державну службу особи, яка досягла 65-річного віку, надати можливість призначення особи, яка досягла 65-річного ріку, на посаду державного служби — на один рік з правом повторного призначення без обов’язкового проведення конкурсу. Законопроєктом передбачається також, що у зв’язку з потребами служби державний службовець за рішенням суб’єкта призначення може бути залишений на державній службі після досягнення 65-річного віку за його згодою, але не більше як до досягнення державним службовцем 70-річного віку.

Проєкт Закону зареєстровано за № 4096 від 14 вересня 2020 року.

Матеріали до теми


Діють інструкції до проведення іспитів на рівень володіння державною мовою
Національна комісія зі стандартів державної мови затвердила Інструкції до проведення іспитів на рівень володіння державною мовою. Відповідне рішення від 22 ...