...
Реєструйся

Звільнити посадову особу можна в будь-який момент без зазначення причин


Повноваження члена виконавчого органу можуть бути в будь-який час припинені або він може бути тимчасово відсторонений від виконання своїх повноважень. Про це в листі від 31.07.2014 р. № 8475/0 / 14-14 / 06 нагадало Мінсоцполітики, посилаючись на Закон від 13.05.2014 р № 1255-VII, який вніс зміни в ряд законодавчих актів, що регулюють питання звільнення посадових осіб і посилення їх матеріальної відповідальності

На думку відомства, під цими змінами слід розуміти, що рішення про припинення повноважень або тимчасове відсторонення від виконання обов’язків члена виконавчого органу приймається в будь-який момент і на будь-яких підставах в розумінні норм цивільного законодавства незалежно від випадків, які передбачені для цього в установчих документах.

Отримавши можливість припинити повноваження посадової особи без зазначення причин, власники одночасно зобов’язані виплатити такому працівникові вихідну допомогу в розмірі не менше шестимісячного середнього заробітку.

Крім того, Мінсоцполітики звернуло увагу, що незважаючи на те, що норми змін спрямовані насамперед на поліпшення інвестиційного клімату в Україні, вони можуть поширюватися на підприємства, установи та організації будь-якої форми власності.

За матеріалами Бухгалтер.ua