...
Реєструйся

Звіт про квоту з працевлаштування скасовано


Для роботодавців скасували норми, які встановлювали 5 % квоту на працевлаштування окремих категорій громадян, а також вимагали обов’язково інформувати щороку службу зайнятості.

Сталося це завдяки Закону України від 21 вересня 2022 року № 2622-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці». Він вилучив частину 2 і 3 статті 14 Закону України від 5 липня 2012 року № 5067-VI «Про зайнятість населення».

Тож, як наслідок, наказом Міністерства економіки України від 29 грудня 2022 року № 5574 визнали таким, що втратив чинність, Порядок надання роботодавцями державній службі зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

Реєструйтеся на курс «Підвищення кваліфікації кадровиків. ПРОФІ».

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Матеріали до теми


15 квітня спливає строк сплати роботодавцями санкцій за невиконання нормативу по працевлаштуванню осіб з інвалідністю
Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю звертає увагу роботодавців, що 15 квітня 2024 року спливає строк сплати роботодавцями адміністративно-господарських санкцій, нарахованих за ...
ТЦК та СП ігнорує відстрочку заброньованого: чи можна оскаржити в суді?
Вже понад рік діє оновлений порядок бронювання. Він надає можливість бізнесу подавати на бронювання критично важливих працівників і отримувати для ...