...
Реєструйся

Актуалізовано бланк посвідчення для людей з інвалідністю внаслідок війни


Постановою затверджено бланк-вкладку до посвідчення учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни II–III груп із числа учасників бойових дій у період Другої світової війни, яким виповнилося 85 років і більше.

Уряд прийняв рішення про приведення порядку видачі посвідчень і нагрудних знаків ветеранів війни у відповідність до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» від 22 жовтня 1993 року № 3551-XII.

Зокрема, терміни «інвалід війни» і «Велика Вітчизняна війна», «посвідчення інваліда війни» і «ветеран війни — інвалід» замінено на «особа з інвалідністю внаслідок війни», «Друга світова війна», «посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни» і «Ветеран війни — особа з інвалідністю внаслідок війни».

Також документом затверджено зразки посвідчень, що видаються ветеранам війни:

  1. посвідчення учасника бойових дій;
  2. посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни;
  3. бланк-вкладка до посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни;
  4. посвідчення учасника війни;
  5. посвідчення члена сім’ї загиблого;
  6.  бланк-вкладка до посвідчення учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни II–III груп із числа учасників бойових дій у період Другої світової війни, яким виповнилося 85 років і більше.

Відтепер в посвідченнях передбачено вказувати правову підставу встановлення відповідного статусу, це важлива основна новація цього нормативного акта.

Установлено, що посвідчення з написом «Посвідчення інваліда війни», видані раніше (до набрання чинності цією постановою), є дійсними протягом строку, на який їх видано.

Постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 12 травня 1994 р. № 302 і від 2 січня 1995 р. № 1» від 22 серпня 2018 року № 632

 

Джерело: ligazakon.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок випадку на виробництві
Сума одноразової допомоги потерпілому через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, який ...
Гарантії для працівника, призваного на службу в ЗСУ
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України, за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом ...