...
Реєструйся

Анонс посібника «Оптимізація трудових відносин у період воєнного стану: ТОП-55 відповідей»


Редакція «КАДРОВИК.UA» підготувала для читачів посібник «Оптимізація трудових відносин у період воєнного стану: ТОП-55 відповідей».
Посібник налічує 6 тематичних модулів, які своєю чергою складаються з теоретичної частини, проілюстрованої зразками необхідних наказів, а також із відповідей на запитання.
Розглянемо модуль перший:

  • Робочий час і час відпочинку: запровадження та оплата роботи працівників.

У цьому модулі є такі запитання:

  1. Чи потрібно видавати наказ про встановлення робочого дня 24 серпня 2022 року в зв’язку з тим, що норму щодо перенесення вихідного дня в разі збігу зі святковим скасовано?
  2. Чи можна одним наказом встановити режим роботи підприємства на весь період воєнного стану, який продовжено до 21 листопада 2022 року, з урахуванням вимог частини 6 статті 6 Закону № 2136?
  3. Чи можна за наказом керівника 24.08.2022 зробити вихідним днем, а суботу 27.08.2022 робочою (бажання самого керівника)?
  4. Працівники, побоюючись збільшення ймовірності ракетних атак та збільшення випадків оголошення повітряної тривоги і як наслідок зупинення транспорту, не хочуть виходити на роботу 24 серпня 2022 року. Як це можна оформити?
  5. Чи будуть 24 серпня та 14 жовтня, які стали додатковими робочими днями, оплачуватися як наднормова робота?
  6. Чи можна зробити 24 серпня та 14 жовтня вихідними днями?
  7. Чи потрібно видавати наказ про роботу у вихідний день?
  8. Чи підлягає оплаті робота працівників у вихідний день?
  9. Чи компенсується в період воєнного стану надурочна робота?
  10. Чи підлягає оплаті робота в нічний час?

11. В якому вигляді може бути надано згоду відповідних категорій працівників на залучення до робіт в нічний час, до надурочних робіт та до відрядження?

Докладніше про це читайте в ексклюзивному посібнику «Оптимізація трудових відносин у період воєнного стану: ТОП-55 відповідей» від редакції журналу «КАДРОВИК.UA».

Матеріали до теми


Профспілки звернулися до Уряду щодо підвищення заробітної плати бюджетникам
За ініціативою профспілок працівників освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери Федерація профспілки України у свою чергу звернулася до Кабінету Міністрів України ...