...
Реєструйся

Арсеній Яценюк вимагає провести перевірку найбільших державних компаній стосовно відмивання коштів


Кримінальне провадження щодо компанії «Центренерго» за ухилення від сплати податків – це перший важливий крок. Далі необхідна відповідна перевірка інших державних компаній, які працюють через конвертаційні центри, їх керівників і тих, хто призначав цих керівників державних компаній, – наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 5 серпня

Як доповів на засіданні Уряду перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан, ДФС зареєстровано кримінальне провадження щодо компанії «Центренерго» за ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах: «Через чотири податкові ями відмивалися кошти. Нами доведено це, і зараз тривають експертизи, і ми доводимо вину конкретних осіб, хто був причетний до такої схеми».

Глава Уряду наголосив на необхідності визначити «ключові компанії, починаючи з «Укрзалізниці» і закінчуючи «Енергоатомом» і іншими державними компаніями, де найбільші обороти»: «Схема у них проста і зрозуміла – працюють через конвертаційні центри, ухиляються від сплати податків і вимивають державні гроші з державних компаній».

Арсеній Яценюк доручив створити «спільну групу» щодо таких державних компаній та разом із Департаментом боротьби з «відмиванням» доходів провести перевірку стосовно цих державних компаній: «Ми обов’язково знайдемо остаточну фірму, яка безпосередньо займається конвертуванням, вимиває гроші, і тоді ми вийдемо як на організаторів, так і на виконавців».

«Перший крок, який ви зробили по «Центренерго», є дуже важливим. Тепер треба рухатися далі по всім державним компаніям, і по керівникам державних компаній, і по тим, хто призначав цих керівників державних компаній», – звернувся Арсеній Яценюк до Першого заступника голови ДФС.

Урядовий портал