...
Реєструйся

Автоматичний перерахунок пенсії здійснюється не частіше як раз на два роки


ЗАПИТАННЯ

Як здійснюється перерахунок пенсії працюючому пенсіонеру, якщо після призначення чи попереднього перерахунку пенсії він набув менше як 24 місяці страхового стажу?

 

ВІДПОВІДЬ

Якщо після призначення/попереднього перерахунку пенсії пенсіонер набув менше як 24 місяці страхового стажу, автоматичний перерахунок пенсії здійснюється, якщо після її призначення/попереднього перерахунку пройшло не менше двох років.

У цьому випадку враховується лише стаж, набутий після призначення / попереднього перерахунку пенсії, період, за який визначена заробітна плата для обчислення пенсії, та її розмір, не змінюються.

Порядок розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця у зв’язку з виявленням невідповідності працівника займаній посаді за станом здоров’я за наявності в нього права на призначення дострокової пенсії за віком — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Джерело: ПФУ

Семінар-інтенсив «Запитання гарячої лінії» від проєкту «КАДРОВИК.UA»

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...
Пенсія в разі втрати годувальника – військовослужбовця. Особливості призначення для батьків та дружини (чоловіка)
Питання призначення пенсії в разі втрати годувальника за загиблих/померлих військовослужбовців врегульоване Законом України від 9 квітня 1992 року № 2262-XII ...