...
Реєструйся

Батьки-вихователі ДБСТ зможуть брати відпустку по догляду за дитиною


Батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу (далі — ДБСТ) можуть одержати право брати відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. За словами Міністра соціальної політики Наталії Королевської, відповідний законопроект 18 грудня був підтриманий на засіданні Уряду.

Наталія Королевська пояснила, що на сьогодні законодавчо не врегульовано питання надання такої відпустки для батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу. Водночас дана норма вже діє щодо прийомних батьків (діти у прийомних сім’ях). Тому Мінсоцполітики розробило законопроект, який дозволить встановити соціальну справедливість щодо батьків-вихователів, які опікуються дітьми-сиротами та дітьми, позбавлених батьківського піклування, у дитячих будинках сімейного типу.

Відповідно до Положення про ДБСТ, затвердженого постановою КМУ від 26 квітня 2002 року №564, дитячий будинок сімейного типу (ДБСТ) – окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, котра не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання і спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Станом на 1 жовтня 2013 року в Україні функціонують 848 ДБСТ, в яких виховуються 5 тис. 637 дітей.

Мінсоцполітики