...
Реєструйся

Безпека під час експлуатації котелень: яких правил необхідно дотримуватися


Перед початком опалювального періоду й під час його проходження для забезпечення безпечної експлуатації опалювального обладнання необхідно дотримуватися правил з охорони праці.

Зокрема, на підприємстві, де експлуатується система газопостачання власними силами, повинна бути створена газова служба, затверджено відповідне положення про газову службу й визначено особу, відповідальну за газове господарство.

Усі газопроводи й установки, що використовують газ, підлягають технічному обслуговуванню і ремонту в строки, зазначені в паспортах або інструкціях заводів-виробників обладнання, приладів, апаратів з урахуванням місцевих умов експлуатації.

Оператори котельні повинні проходити медичні огляди, навчання та перевірку знань з охорони праці. Такі працівники забезпечуються спеціальним одягом, спеціальним взуттям й іншими засобами індивідуального захисту.

Слід пам’ятати, що виконання нормативно-правових актів з охорони праці зменшить вірогідність настання аварійних ситуацій і нещасних випадків на виробництві з персоналом, який експлуатує таке обладнання.

Джерело: Управління Держпраці у Сумській області

ТОП-30 відповідей на запитання кадровиків у воєнний час

Матеріали до теми


Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...
У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...