...
Реєструйся

Бізнес не підтримує обов’язкового звіряння військово-облікових даних працівників з ТЦК і СП перед бронюванням


За результатами наради за участю представників органів державної влади, Генерального Штабу ЗСУ та представників бізнесу, що відбулась 02 червня 2023 року, Міністерством економіки України запропоновано обговорити пропозицію Міністерства оборони України у питанні внесення змін до законодавства у питанні обов’язкової звірки військово-облікових даних військовозобов’язаних працівників з відповідними ТЦК і СП перед поданням звернення про бронювання працівників.

Аргументацією такої пропозиції є відмови в погодженні списків Ген Штабом ЗСУ через невідповідність ВОС Переліку військово-облікових спеціальностей і штатних посад рядового, сержантського і старшинського складу тарифних переліків посад вищезазначених військовослужбовців, затвердженому наказом Міноборони від 07 вересня 2020 року № 317.

Федерація роботодавців України провела узгоджувальні консультації з бізнес-активом для отримання повної експертної думки спеціалістів з військового обліку компаній стосовно згаданої пропозиції.

Бронювання: новий порядок — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Під час наради також було оголошено про можливість певного запобіжника у вигляді надання відстрочки від призову та мобілізації на час процедури бронювання.

Під час наради були висловлені обґрунтовані позиції компаній про:

  • наявність чисельних ризиків, пов’язаних із взаємодією з ТЦК та СП;
  • наявністю додаткового етапу в процедурі бронювання, що збільшить тривалість процедури бронювання;
  • недосконалість процедури актуалізації військово-облікових даних за місцем реєстрації військовозобов’язаного;
  • загрозу повернення списків, що надійшли у лютому — квітні 2023 року через нові вимоги до процедури бронювання тощо.

Замовляйте добірку «Мобілізований працівник: алгоритм дій для кадровика. Оновлене видання».

Учасники наради одностайно зійшлися на думці, що за чинної процедури бронювання є ризики надмірної бюрократизації і суттєвого затягування ухвалення рішення (отримання дозволу) щодо заброньованих працівників.

У зв’язку з цим Федерація роботодавців України звернулась до заступника Міністра економіки України Ігоря Фоменка зі зверненням про те, що не підтримує пропозицію Міністерства оборони України у питанні внесення змін до законодавства щодо обов’язкового звіряння військово-облікових даних військовозобов’язаних працівників з ТЦК і СП перед поданням звернення про бронювання працівників.

Експрес-курс «Облікові документи кадрової служби та порядок їх ведення»
0 (800) 219-977 • podpiska@mediapro.com.ua

Інші бізнес-асоціації також не підтримали цю ініціативу та звернулись до Міністерства економіки України з відповідними позиційними листами.

Джерело: Федерація роботодавців України

Вебінар «Бронювання працівників у запитаннях і відповідях»

Матеріали до теми


Кейс для кадровика. Чи може бути головою профспілки медичний директор лікарні?
Закон України від 15 вересня 1999 року № 1045-XIV «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» (далі — Закон ...
Механізми оскарження постанов військово-лікарських комісій
Військово-лікарська експертиза відіграє ключову роль у забезпеченні обороноздатності держави та гарантуванні прав військовослужбовців і призовників на належний захист їхнього здоров’я. ...
Які документи слід узяти в ТЦК для отримання броні та відстрочки
Закон України від 11 квітня 2024 року № 3633-IX »Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової ...
Боротьба з безробіттям по-вінницьки: залучення до суспільно корисних робіт
У Вінниці безробітних залучатимуть до суспільно корисних робіт. Таким чином місто запускає новий проєкт щодо працевлаштування. Про це повідомляє Вінницька ...