...
Реєструйся

Бригади ЕМД навчатимуться особливостей роботи у стресових ситуаціях


Міністерство охорони здоров’я України (далі — МОЗ) та Світовий банк у межах освітнього проєкту продовжують професійне навчання для медпрацівників бригад екстреної медичної допомоги (далі — ЕМД).

Майбутні інструктори навчально-тренувальних відділень центрів ЕМД та медицини катастроф навчатимуться особливостей роботи в умовах стресової ситуації. Також подібне навчання є ефективним способом підвищити рівень знань і підготовку фахівців до викликів воєнного часу.

«Професійні знання і практичні навички допоможуть медичним бригадам, які виїхали на допомогу пацієнтам у стресових ситуаціях, правильно діяти. Особливо це надважливо зараз, в умовах повномасштабної війни. Рятуючи життя, медики мають також розуміти механізми стресового та посттравматичного стресового розладу. Також вони мають вміти оперативно розпізнати й врахувати психологічний стан постраждалих, як цивільних, так і військових. Адже це необхідно для правильного визначення маршруту пацієнта із психічним розладом на догоспітальному етапі. Тому в межах курсу, який проводять фахівці Центру симуляційного навчання Тернопільського національного медичного університету імені І. Я. Горбачевського, окрема увага приділяється роботі медиків в агресивному та стресовому середовищі», — зазначила заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак.

Окрім того, під час тренінгів медики вивчатимуть методи стресостійкості, а саме: техніки управління стресом, психологічного розвантаження, які застосовуються для самодопомоги й для взаємодопомоги.

«Робота з важкими пацієнтами, особливо за умов погіршення їхнього стану або у разі летального випадку, потребує навичок психологічного розвантаження і відновлення навіть для стресостійких осіб. Тому медики мають запобігати накопиченню у них тривожності та негативних емоцій, щоб залишатись ефективними й продовжувати надавати якісну допомогу у випадках невідкладних станів», — додала Ірина Микичак.

Професійне навчання для працівників центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф — це новий масштабний проєкт, який започаткувало МОЗ за підтримки Світового банку. Проєктом буде охоплено близько 25 тисяч фахівців із медицини невідкладних станів у всіх областях України.

Вигідна ціна! Електронна версія журналу «КАДРОВИК.UA». ПЕРЕДПЛАТА НА 2023 РІК ІЗ ПОДАРУНКАМИ!

Джерело: Міністерство охорони здоров’я України

Матеріали до теми


У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...