...
Реєструйся

Бухгалтер-сумісник стає основним працівником: чи подавати форму № 1-ОПП


У випадку коли у особи на одному і тому ж підприємстві робота бухгалтером за сумісництвом стає основним місцем роботи (без перерви), тоді подання заяви за ф. № 1-ОПП не є обов’язковим, якщо дані про цю особу як про бухгалтера були вже повідомлені підприємством у останній заяві за ф. № 1-ОПП, прийнятій контролюючим органом, і такі дані є достовірними.

Якщо дані про особу, яка є бухгалтером, раніше не були належно надані підприємством до контролюючому органу, то підприємство має подати заяву за ф. № 1-ОПП з позначкою «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку».

У полі «Дата призначення» має бути вказана дата, з якої особа почала виконувати обов’язки бухгалтера на підприємстві. Якщо така робота спочатку виконувалась за сумісництвом, а потім стала основним місцем роботи (без перерви) має бути зазначена дата початку роботи за сумісництвом.

Така відповідь розміщена в підкатегорії 119.06 «ЗІР» на запитання: чи потрібно подавати заяву за ф. № 1-ОПП якщо особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку, яка працювала за сумісництвом (або виконувала обов’язки) переведено на постійну основу, та як при цьому заповнюється поле «Дата призначення»?

Джерело: www.interbuh.com.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Період, за який наявна заборгованість з єдиного внеску, не буде зарахованим до страхового стажу до повного погашення боргу
Сплата єдиного внеску — це не лише обов’язок платників перед державою, а й захищені соціальні гарантії для кожного. Тож, ненадходження ...