...
Реєструйся

Чи може виконувати свої трудові обов’язки працівник, який виїхав за кордон? Відповідає Держпраці


Працівник, який у зв’язку із бойовими діями вимушений був залишити територію України та виїхати за кордон, може продовжувати виконувати свої трудові обов’язки дистанційно.

Дистанційна робота — це форма організації праці, за якої робота виконується працівником поза робочими приміщеннями чи територією власника або уповноваженого ним органу, в будь-якому місці за вибором працівника та з використанням інформаційно-комунікаційних технологій. У разі запровадження дистанційної роботи працівник самостійно визначає робоче місце та несе відповідальність за забезпечення безпечних і нешкідливих умов праці на ньому.

Робота за межами підприємства: дистанційна, вдома, роз’їзна – придбайте спецвипуск журналу «КАДРОВИК.UA»

Від редакції:

Поняття такої форми організації праці, як дистанційна робота визначено у статті 60-2 Кодексу законів про працю.

Звертаємо увагу, що організація праці працівників у дистанційному форматі як за кордоном так і в межах України, можлива лише якщо їх посадові обов’язки дозволяють виконувати роботу поза приміщенням роботодавця використовуючи лише інформаційно-комунікаційні технології.

 

Вас також може зацікавити:

Джерело: Державна служба України з питань праці

Вебінар «Дистанційна робота в умовах воєнного стану»

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...
Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...