...
Реєструйся

Чи можлива додаткова відпустка за ненормований робочий день при неповному робочому дні?


Підприємство самостійно в колективному договорі визначає перелік професій і посад, на яких може застосовуватися ненормований робочий день, та, відповідно, установлює тривалість щорічної додаткової відпустки за ненормований робочий день по кожному виду робіт, професій, посад, ураховуючи періодичність виконання робіт понад установлену тривалість робочого часу, коло обов’язків і обсяг виконаних робіт.

Якщо у зв’язку зі специфікою роботи працівник із неповним робочим днем періодично виконує основну роботу поза межами робочого часу, йому може бути встановлено ненормований робочий день і, відповідно, щорічну додаткову відпустку на умовах, визначених у колективному договорі.

Про це завважує Мінсоцполітики в листі від 10 жовтня 2017 року № 2536/0/101-17/284 та додає: чинне законодавство не містить заборони застосування ненормованого робочого дня для працівників, зайнятих на роботі з неповним робочим днем.

Водночас у вказаному листі процитовано норми з п. 2 Рекомендацій № 7, за якими ненормований робочий день не рекомендується застосовувати для працівників, зайнятих на роботі з неповним робочим днем.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Видання для кадровиків Журнали реєстрації