...
Реєструйся

Чи можна отримати матеріальну допомогу під час перебування на самоізоляції?


Законом України від 17 березня 2020 року № 533- IX внесено зміни до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105.

У ньому визначено, що застрахована особа отримає допомогу у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю у формі матеріального забезпечення, яке повністю або частково компенсує втрату заробітної плати (доходу), на період перебування в спеціалізованих закладах охорони здоров’я, а також на самоізоляції під медичним наглядом у зв’язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникнення та поширення коронавірусної хвороби.

Інфотека для кадровика «Самоізоляція не для всіх: особи 60+» для передплатників журналу «КАДРОВИК.UA» за посиланням

Допомогу у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, викликану самоізоляцією, надають на підставі виданого у встановленому порядку листка непрацездатності із зазначенням  причини непрацездатності — «ізоляція від COVID-19-11».

Виплачують таку допомогу у розмірі 50 % середньої заробітної плати (доходу) незалежно від тривалості страхового стажу. Водночас медичним працівникам Фонд соціального страхування України компенсує втрачений за час ізоляції заробіток у розмірі 100 % середнього доходу.

Матеріали до теми


У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...