...
Реєструйся

Чи можна призупинити дію трудового договору з одинокою матір’ю?


Особливості трудових відносин працівників у період дії воєнного стану визначені Законом України 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» (далі — Закон №2136).

Так, відповідно до пункту 2 Прикінцевих положень Закону №2136 під час дії воєнного стану, введеного відповідно до Закону України від 12 травня 2015 року № 389-VIII «Про правовий режим воєнного стану», діють обмеження та особливості організації трудових відносин, встановлені Законом №2136.

Згідно з частиною третьою статті 1 Закону № 2136 у період дії воєнного стану не застосовуються норми законодавства про працю у частині відносин, що врегульовує Закон № 2136.

Порядок та особливості призупинення дії трудового договору регламентує стаття 13 Закону №2136. Зазначена стаття не містить жодних обмежень щодо категорій працівників, з якими можна призупинити дію трудового договору.

Джерело: Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці

ПОСІБНИК «ТОП-50 відповідей на запитання кадровиків у воєнний час» — практична допомога кадровику. Основні блоки запитань: призупинення дії трудового договору: умови й оформлення,відпустки, звільнення, прийняття на роботу у період війни та інші.

Матеріали до теми


Бронювання працівників: роз’яснення юриста
Попри те що захист держави — це конституційний обов’язок громадян України, законодавець передбачив для певної категорії громадян можливість не виконувати ...
Особливості оподаткування військовим збором разової нецільової матеріальної допомоги від роботодавця
Згідно з підпунктом 1.2 пункту 16-1 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ), об’єктом оподаткування ...