...
Реєструйся

Чи потрібно подавати повідомлення до територіальних органів ДПС про прийняття здобувача професійно-технічної освіти на виробничу практику?


Для проходження виробничої практики здобувачам професійно-технічної освіти ці заклади укладають відповідні договори із підприємствами, установами та організаціями (далі — підприємства). Під час виробничої практики здобувачі професійно-технічної освіти виконують на виробництві роботи відповідно до навчальних планів і програм.

За виконані здобувачами професійно-технічної освіти роботи під час виробничої практики підприємства здійснюють оплату праці відповідно до укладених договорів про навчально-виробничу практику за фактично виконану роботу. Ці кошти перераховуються на розрахунковий рахунок закладу професійно-технічної освіти з метою виплати здобувачам освіти 50 % зарплати за проходження виробничої практики. Інші 50 % зарплати, нарахованої за час виробничої практики використовуються закладом освіти.

Прийняття на роботу педагогів-«погодинників»: чи повідомляти ДПС? — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

На підставі вищенаведеного, трудові відносини із здобувачами професійно-технічної освіти під час виробничої практики не виникають, трудові договори не укладаються, повідомлення про прийняття працівника на роботу до органів ДПС не подається.

Письмові і телефонні КОНСУЛЬТАЦІЇ та інші кадрові послуги експертів журналу «КАДРОВИК.UA»

Джерело: Північно-Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці

Кадрова система «КАДРИ.UA»

Матеріали до теми


Як наймати штат, коли всі хочуть працювати віддалено, а вам потрібні працівники в офісі?
Хоч дистанційна робота є дуже популярною, деякі компанії все-таки хочуть наймати працівників для роботи в офісі. Це може бути пов’язано ...
Чи подавати повідомлення до органів ДПС про прийняття учня на виробничу практику?
Для проходження виробничої практики слухачами професійно-технічних закладів (далі – ПТНЗ) ці заклади освіти укладають відповідні договори із підприємствами, установами та ...