...
Реєструйся

Які професії будуть потрібні на ринку праці в наступні чотири роки — Мінекономіки


Спільний представницький орган репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні оприлюднив проєкт середньострокового прогнозу потреби у фахівцях та робітничих кадрах на ринку праці на 2024-2027 роки, розроблений у Мінекономіки.

Згідно із прогнозом у 2024 році вітчизняний ринок праці потребуватиме 481,57 тис. працівників, серед яких найбільш затребувані — фахівці у сфері промисловості (120,93 тис.) та будівництва (111,73 тис.).

Придбайте вебінар «Оголошення про вакансію та відмова в прийнятті на роботу»
✔ Порушення в оголошенні про вакансію
✔ Причини відмови кандидату без порушення законодавства про працю
✔ Резюме як підстава для відмови
✔ Як оформити письмову відмову в прийнятті на роботу
✔ Відповідальність за неправильні оголошення про вакансії та відмову в прийнятті на роботу

На 2025 рік прогнозують збільшення загальної потреби робочих рук до 541,95 тис. осіб, на 2026 рік — до 606,75 тис. осіб, на 2027 рік — до 669,45 тис. осіб.

Усі роки попит на ринку праці буде з аналогічним до 2024 року професійним ухилом — найбільше планують залучати у промисловість та будівництво.

Джерело: LIGA ZAKON

Передплата

Матеріали до теми


Кейс для кадровика. Чи може бути головою профспілки медичний директор лікарні?
Закон України від 15 вересня 1999 року № 1045-XIV «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» (далі — Закон ...
Боротьба з безробіттям по-вінницьки: залучення до суспільно корисних робіт
У Вінниці безробітних залучатимуть до суспільно корисних робіт. Таким чином місто запускає новий проєкт щодо працевлаштування. Про це повідомляє Вінницька ...