...
Реєструйся

Чи повинен роботодавець-фізособа завчасно повідомляти співробітників про їх звільнення, якщо його мобілізують


Законом України від 27.03.2014 р № 1169-VII були внесені зміни в ст. 493 КЗпП, відповідно до яких вимоги до порядку вивільнення працівників не застосовуються до працівників, які вивільняються у зв’язку зі змінами в організації виробництва і праці, пов’язаними з проведенням заходів під час мобілізації, на особливий період

Слід зазначити, що норми ст. 492 застосовуються для розірвання трудового договору з ініціативи власника або уповноваженого ним органу при змінах в організації виробництва і праці, в тому числі — ліквідації, реорганізації, банкрутства або перепрофілювання підприємства, установи, організації, скорочення чисельності або штату працівників на підставі п. 1 ч. 1 ст. 40 КЗпП.

Разом з тим, виконання заходів під час мобілізації в особливий період не відноситься до поняття «змін в організації виробництва і праці» в розумінні п. 1 ч. 1 ст. 40 КЗпП.

Законом України від 20.05.2014 р № 1275-VII (далі – Закон) частина перша ст. 40 КЗпП доповнена п. 1, відповідно до якого трудовий договір, укладений на невизначений строк, а також строковий трудовий договір до закінчення строку його чинності можуть бути розірвані власником або уповноваженим ним органом у разі призову або мобілізації власника — фізичної особи під час особливого періоду .

Крім того, Законом внесено зміни до ст. 47 КЗпП, відповідно до яких у разі мобілізації власника — фізичної особи свої обов’язки з проведення розрахунку з працівником та видачі йому трудової книжки він повинен виконати протягом місяця після своєї демобілізації без застосування санкцій і штрафів.

Обов’язки роботодавця завчасно попереджати працівника або необхідність здійснювати інші заходи для подальшого його звільнення по цій підставі законодавство про працю не містить.

Наразі підстави звільнення працівників з ініціативи власника або уповноваженого ним органу у зв’язку з необхідністю проведення заходів під час мобілізації, на особливий період, в нормах ст. 40 і 41 КЗпП відсутні.

Дані висновки робить Мінсоцполітики в листі від 18.03.2015 р № 69/06/186-15.