...
Реєструйся

Чи враховувати щорічну винагороду педагогу за сумлінну працю при визначенні відпускних


Педагогічним працівникам надають щорічну грошову винагороду за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків за умови досягнення ними успіхів у вихованні дітей, навчанні, вихованні, професійній підготовці учнівської та студентської молоді, методичному забезпеченні, відсутність порушень виконавчої і трудової дисципліни. Виплачують її у розмірі не більше одного посадового окладу (ставки зарплати) з урахуванням підвищень, але в межах кошторису навчального закладу чи методичної установи на оплату праці.

Порядок її надання виписаний постановою КМУ «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених статтею 68 Закону України «Про Державний бюджет України на 2000 рік» від 5 червня 2000 року № 898. 

В Мінекономіки в листі від 16 січня 2021 року № 4709-06/2098-07 зауважують, що грошова винагорода є щорічною, а значить належить до одноразових виплат.

При обчисленні середньої зарплати не враховують одноразові виплати (пп. «б» п. 4  Порядку обчислення середньої заробітної плати від 8 лютого 1995 року № 100).