...
Реєструйся

Чи виплачується підвищений посадовий оклад лікарям, які отримали диплом з відзнакою після закінчення ВНЗ


Робота за сумісництвом працівників державних підприємств, установ, організацій регулюється постановою Кабінету Міністрів України «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» від 3 квітня 1993 року № 245 та Положенням про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій, затвердженим наказом Мінпраці, Міністерства юстиції України та Міністерства фінансів України від 28 червня 93 року № 43 (далі — Положення № 43). Відповідно до пункту 5 Положення № 43 оплата праці сумісників здійснюється за фактично виконану роботу.

Відповідно до підпункту 2.4.3 наказу Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» від 5 жовтня 2005 року № 308/519 (далі — Наказ № 308/519) лікарям усіх спеціальностей та провізорам (крім лікарів-інтернів та провізорів-інтернів), які отримали диплом з відзнакою після закінчення вищих медичних (фармацевтичних) навчальних закладів, посадовий оклад, що визначений за тарифними розрядами, підвищується протягом 5 років на 5 %, з моменту отримання сертифіката лікаря-спеціаліста та дати прийняття на відповідну посаду.

Перенесення строку виплати вищезазначеного підвищення посадового окладу на час перебування працівника у відпустці для догляду за дитиною не передбачене Наказом № 308/519.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Кейс для кадровика. Оплата надурочних робіт при підсумованому обліку робочого часу
Згідно зі статтею 61 Кодексу законів про працю України (далі — КЗпП) на безперервно діючих підприємствах, в окремих виробництвах, цехах тощо та на деяких видах робіт, ...
Чи є об’єктом оподаткування військовим збором разова нецільова матеріальна допомога, яка надається роботодавцем працівникам?
Відповідно до підпункту 1.2 пункту 16-1 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі — ПКУ), об’єктом оподаткування ...