...
Реєструйся

Чи зараховується до стажу педагогічної роботи, що дає право на встановлення надбавки за вислугу років, період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами?


Порядок виплати надбавок за вислугу років педагогічним та науково-педагогічним працівникам навчальних закладів та установ освіти (далі — Порядок) затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2001 № 78.

Дія Порядку поширюється на працівників, які займають посади згідно з Переліком посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 № 963 (зі змінами) (далі — Постанова N 963), і на яких поширюються умови оплати праці працівників навчальних закладів та установ освіти.

Відповідно до пунктів 2 і 5 Порядку до стажу педагогічної роботи, що дає право на встановлення надбавки за вислугу років, зараховується, в тому числі, час роботи на посадах, передбачених переліком, затвердженим Постановою № 963, та перебування у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та відпустці без збереження заробітної плати.

Отже, перебування у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами враховується до стажу педагогічної роботи, що дає право на встановлення надбавки за вислугу років, як страховий випадок, що настав у період роботи.

Лист Міністерства соціальної політики від 09.10.2018 № 19456/0/2-18/28

Матеріали до теми


Профспілка зробила заяву щодо зарплат освітян: подробиці
Профспілка працівників освіти звернулася до Кабінету Міністрів щодо диференціації заробітної плати вчителів, з урахуванням професійної кваліфікації, складності, важливості та відповідальності ...
Коли слід припинити виплату середнього заробітку мобілізованому працівникові після загибелі, якщо така виплата зберігалася після 19.07.2022 р.
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України (в редакції, що діяла до 19.07.2022; далі — КЗпП) за працівниками, ...
Звільнення працівника після відпустки, наданої «авансом»: як утримати зайві нарахування
Непоодинокими є випадки, коли працівник звільняється після відпустки, яка була йому надана «наперед», тобто за період, який він ще не ...