...
Реєструйся

Число офіційно працевлаштованих IТ-спеціалістів в Україні оцінили в 2–3 %


Число офіційно працевлаштованих IТ-спеціалістів в Україні згідно з Кодексом законів про працю становить 2–3 %. Решта працюють як фізичні особи — підприємці (ФОП) або за контрактом, заявив в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» віце-президент зі стратегії і технологій GlobalLogic Андрій Яворський.

За його словами, така ситуація склалася через високі податки при офіційному працевлаштуванні — більше 40 %. Яворський зазначив, що на поточному міжнародному ринку така податкове навантаження більше, ніж в Польщі і фактично порівнянне з Німеччиною.

Він вважає, для того щоб прискорити в Україні процес переходу від аутсорсингової моделі до продуктової, країні необхідні реформи в економічній політиці і законодавчих актах. І додав, що для успішного функціонування ІТ-індустрії потрібні інженери, капітал і підприємці. Якщо з інженерами все в порядку, то інші дві складові потрібно залучати за допомогою реформ.
За його словами, щоб з’явилися підприємці, необхідно створити умови, які дозволять припинити їх відтік за кордон.

«Коли в Україні з’явиться стабільна економічна політика і можливість залучення капіталу, наші підприємці повернуться і зможуть побудувати багато, вже в межах — і на благо — власної країни», — зазначив Яворський.