...
Реєструйся

Читайте у газеті «Кадри і зарплата» № 2, 2019


Оплата праці й оподаткування доходів — 2019

З 01.01.2019 набули чинності закони України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» від 23.11.2018 № 2628-VIII, «Про Державний бюджет на 2019 рік» від 23.11.2018 № 2629-VIII. Які зміни відбулися в законодавстві, що змінилося в оплаті праці та оподаткуванні доходів фізичних осіб та якими є розміри основних макроекономічних показників — пропонуємо розглянути у статті.

Як розробити положення про структурний підрозділ підприємства: відділ кадрів

Нині законодавством чітко не визначено поняття «структурний підрозділ». Однак на основі низки нормативно-правових актів України, переважно відомчого характеру, структурний підрозділ підприємства, установи, організації (підприємство) можна визначити як виділену в установленому порядку невідокремлену частину підприємства, яка не має прав юридичної особи і на яку покладаються самостійні завдання, функції та відповідальність. Сукупність усіх структурних підрозділів на підприємстві та система взаємозв’язків між ними утворюють організаційну структуру підприємства. Розпочинаємо публікацію циклу статей, присвячених розробленню положень різних структурних підрозділів. У першій із них розкажемо про структуру такого положення та вимоги щодо його оформлення, наведемо зразок положення про відділ кадрів та перелік назв посад, які можуть застосовуватися у штаті цього відділу.

Звіт із праці за формою № 1-ПВ (місячна): заповнюємо правильно, подаємо вчасно

Форму державного статистичного спостереження № 1-ПВ (місячна) «Звіт із праці» затверджено наказом Державної служби статистики України «Про затвердження форм державного статистичного спостереження № 1-ПВ (місячна) та № 1-ПВ (квартальна) «Звіт із праці» від 10.06.2016 № 90 (Звіт із праці). Перелік юридичних осіб, їхніх філій, представництв та інших відокремлених підрозділів, що звітують за цією формою, визначають органи державної статистики відповідно до чинної статистичної методології. Що необхідно знати кадровику про Звіт із праці, особливості його заповнення та подання — читайте у матеріалі.

Терміни подання звітів на 2019 рік

Кадровику вкрай необхідно орієнтуватися у строках подання звітності. Допоможе в цьому підказка, в якій зазначено:

  • які звіти мають бути подані у відповідному році;
  • до яких органів та за який період вони подаються;
  • граничні дати подання.

Пишемо заяву правильно

Для вирішення питань, що виникають у трудових правовідносинах між працівником і роботодавцем, використовуються різні види документів. Одним із таких документів є заява. І хоч складається вона у довільній формі, але є певні вимоги до оформлення i тексту цього документа. Які саме — дізнаєтесь зі статті.

Індексація грошових доходів

Індексація грошових доходів населення — встановлений законами та іншими нормативно-правовими актами України механізм підвищення грошових доходів населення, що дає можливість частково або повністю відшкодовувати подорожчання споживчих товарів і послуг. Індексації підлягають грошові доходи громадян, одержані в гривнях на території України, які не мають разового характеру: пенсії; стипендії; оплата праці найманих працівників підприємств, установ, організацій у грошовому виразі, грошове забезпечення військовослужбовців, поліцейських, осіб рядового і начальницького складу, посадових осіб митної служби; розмір аліментів, визначений судом у твердій грошовій сумі; допомога по безробіттю тощо.
До вашої уваги — величина приросту індексу споживчих цін (далі — ІСЦ) для проведення індексації у січні та лютому 2019 р. та ІСЦ, на основі яких здійснюється розрахунок ІСЦ для проведення індексації.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


15 квітня спливає строк сплати роботодавцями санкцій за невиконання нормативу по працевлаштуванню осіб з інвалідністю
Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю звертає увагу роботодавців, що 15 квітня 2024 року спливає строк сплати роботодавцями адміністративно-господарських санкцій, нарахованих за ...
ТЦК та СП ігнорує відстрочку заброньованого: чи можна оскаржити в суді?
Вже понад рік діє оновлений порядок бронювання. Він надає можливість бізнесу подавати на бронювання критично важливих працівників і отримувати для ...