...
Реєструйся

Де в Європі працюють найменше


Перехід на чотириденний робочий тиждень став новим трендом у Європі. Хоча в деяких країнах і без нових правил працівники не дуже втомлюються, особливо — нідерландці.

Такі дані наводить європейське статистичне агентство «Євростат».

Читайте також: Чи потрібно буде індексувати зарплату у 2024 році

Так, у Нідерландах працюють у середньому 33,2 години на тиждень. Тоді як у середньому в ЄС робочий час становить 37,5 години на тиждень.

За підрахунками «Євростату», поряд з Нідерландами найменше в Європі працюють у Німеччині (35,3 години на тиждень) та Данії (35,4).

А ось найдовший робочий тиждень — у Греції (41), Польщі (40,4), Румунії та Болгарії (по 40,2).

Читайте також: Рівна оплата праці — вже реальність чи недосяжна мета?

Для порівняння: в Україні встановлено 40-годинний робочий тиждень. При цьому, за даними Держкомстату, в середньому українці працюють 1678 годин на рік, або 32,3 години на тиждень, тобто навіть на годину менше ніж нідерландці.

 

Раніше «Євростат» підрахував, що середня ціна години роботи у Євросоюзі збільшилась на 4,4 % (якщо брати лише країни єврозони, то на 4 %). За даними агентства, загалом по ЄС середня оплата за годину праці становила 22,9 євро, а в країнах єврозони — 25,5 євро.

Для порівняння: в Україні цей показник становить близько 2,5 євро.

Читайте також: Національна стратегія подолання ґендерного розриву в оплаті праці в Україні до 2030 року

Джерело: Закон і Бізнес

Щорічні відпустки: планування і надання. Спецвипуск № 4, 2023

Матеріали до теми


Право працівника на доплату за суміщення професій або виконання обов’язків тимчасово відсутнього колеги
ЗАПИТАННЯ Чи має працівник право на доплату за суміщення професій або виконання обов’язків тимчасово відсутнього колеги?   ВІДПОВІДЬ Так, має. ...
Членські організації ФПУ розробили звернення про захист соціальних прав і гарантій членів профспілок (законопроєкт № 11367)
На заклик Президії ФПУ провести роботу щодо залучення народних депутатів України до підписання законопроєкту «Про внесення змін до Закону України «Про ...
Опубліковано огляд судової практики КЦС ВС щодо про колективні договори і угоди
Верховний Суд опублікував огляд судової практики Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду щодо застосування законодавства України про колективні договори ...