...
Реєструйся

Держава фінансуватиме громадські об’єднання, що надаватимуть соціальні послуги особам з інвалідністю


Уряд ухвалив постанову від 27 січня 2023 року № 70 «Деякі питання надання фінансової підтримки громадським об’єднанням осіб з інвалідністю» (далі — Постанова), яка  встановлює вимоги та визначає критерії участі громадських об’єднань осіб з інвалідністю у конкурсі для визначення проєктів, на реалізацію яких надається фінансова підтримка.

Постановою затверджено «Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на фінансову підтримку громадських об’єднань для надання соціальних послуг особам з інвалідністю». Цей документ врегульовує механізм, що дасть змогу направляти бюджетні кошти на фінансову підтримку загальнодержавних проєктів, спрямованих на соціалізацію та інтеграцію осіб з інвалідністю.

На сайті Міністерства соціальної політики України функціонує Електронний кабінет особи з інвалідністю, який є зручним сервісом для отримання технічних та інших засобів реабілітації (далі — ТЗР). Через такий електроний кабінет, зокрема, можна подати заяву про потребу в забезпеченні ТЗР і отримувати повідомлення про результат її розгляду.

Джерело: ФЕДЕРАЦІЯ ПРОФЕСІЙНИХ СПІЛОК УКРАЇНИ


Посібник «Оптимізація трудових відносин у період воєнного стану: ТОП-55 відповідей»:

  • робочий час і час відпочинку: запровадження та оплата роботи працівників
  • щорічні відпустки в період дії воєнного стану
  • відпустка без збереження заробітної плати під час воєнного стану
  • призупинення дії трудового договору: умови й оформлення
  • звільнення працівників: зміни законодавства
  • зміни в гарантіях мобілізованих працівників

0 (800) 219-977
podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Періодичність психіатричних оглядів залежатиме від виду діяльності працівників
Деякі категорії осіб для виконання окремих видів діяльності мають періодично (кожні 12 місяців) проходити психіатричний огляд. Це часом ускладнює виконання ...
Чи є об’єктом оподаткування військовим збором разова нецільова матеріальна допомога, яка надається роботодавцем працівникам?
Відповідно до підпункту 1.2 пункту 16-1 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі — ПКУ), об’єктом оподаткування ...